Wat we doen

Het Afstudeerhotel is gericht op het vlot trekken van het proces en niet op langdurige begeleiding. Dit betekent: veel doen in weinig tijd. Als de intake heeft plaats gevonden en je bent toegelaten, dan zit je in een hogedrukpan. Tijdens je verblijf leer je om in kleine stappen zelf de regie te nemen over het afstudeerproces. Het gehele programma bestrijkt vijf weken. Hier volgen enkele veelgestelde vragen.

Waarom kiezen voor het Afstudeerhotel?
Het Afstudeerhotel is:

 • Intensief
  Je komt hier binnen en we laten je niet meer los tot je de bocht om bent. Bij vertraging is het gevaar groot dat je vluchtwegen zoekt. Het Afstudeerhotel leert je om die te vermijden.
 • Deskundig
  Je wordt begeleid door een psycholoog die zeer ervaren is in het coachen van studenten. Daarnaast is er een team van deskundigen beschikbaar om ingezet te worden op deelgebieden.
 • Geborgen
  Het Afstudeerhotel is een veilige plek. De groep is klein en je wordt persoonlijk benaderd. Het is ook een comfortabele plek. Er wordt voor je gezorgd tijdens je verblijf.
 • Weg van huis
  Je wordt uit je eigen verhaal gehaald. Je komt op een plek die je in eerste instantie niet kent. Hierdoor kun je op een andere manier naar het scriptieproces kijken. Als je iets wilt veranderen in je doen en laten, is het vaak goed om je omgeving te veranderen.

Terug naar boven

Waar is het?afstudeerhotel Youka
Het hotel is gevestigd in Nijmegen. De intake kan eventueel ook plaatsvinden in de woonplaats van de student. Het voortgangsgesprek (tussen intake en hoteldagen) gaat op afspraak.
Terug naar boven

Hoe lang duurt het?
Het hele traject duurt maximaal vijf weken. Na de intake krijg je twee weken om de hoteldagen voor te bereiden. Tussen de eerste sessie van 3 dagen (en twee nachten) heb je twee weken de tijd voor de tussenopdracht. Met een tweedaagse sluit je het programma af.
Terug naar boven

Op welke dagen is het?
Door de week zijn er sessies voor reguliere studenten en in het weekend voor mensen die al een baan hebben.
Terug naar boven

Kan iedereen bij jullie terecht?
Wij bieden plaats aan studenten uit Nederland en Vlaanderen die hun bachelor- of masterfase willen afronden en een niet te zware psychische problematiek hebben. Er zitten grenzen aan wat het Afstudeerhotel kan doen; in sommige gevallen zullen mensen naar een psycholoog doorgestuurd moeten worden. De begeleider is wel mentor en coach, maar geen therapeut.
We onderscheiden groepen voor academische studenten en studenten aan het HBO. Voor promovendi richten we een apart project in.
Terug naar boven

Waarom in een “hotel”?
Een andere omgeving is een impuls voor verandering. Het Afstudeerhotel is gevestigd in een woonhuis. Het is kleinschalig en heeft een gemoedelijke sfeer. Wij bieden je een rustige werkplek, een eigen kamer en drie gezonde, vers bereide, maaltijden per dag. We zitten er bovenop om jou aan het werk te houden en je daar goed bij te laten voelen.
Terug naar boven

Wat voor begeleiding geven jullie?

 • We halen je uit je non-productieve gewoontes en bieden betere aan.
 • We leren je je eigen werk te beoordelen. En niet jezelf te veroordelen.
 • We bieden je concrete werkwijzen voor het schrijven.
 • We bemoedigen je en we dagen je uit.
 • We gaan met jou op zoek naar jouw mogelijkheden en leren je om die bruikbaar te maken.
 • We coachen en begeleiden je individueel en met de twee anderen.
 • We helpen je structureren en keuzes maken.
 • We geven les en uitleg over relevante vaardigheden.
 • We leren je een probleemstelling te maken.
 • We helpen je het werk te reguleren.
 • We geven je middelen om het contact met je begeleider productief te krijgen/houden.
 • We gebruiken oefeningen, check-lists, modellen, en andere hulpmiddelen; alles naar individuele behoefte.

Terug naar boven

Houden jullie contact tot ik geslaagd ben?
Nee. Het is de scriptiebegeleider van jouw studie die jou niet los mag laten. En jij hem of haar niet. Wij helpen je wel om het contact met je begeleider effectief te laten zijn.
Uiteraard vinden we het heel erg leuk om bericht van je te krijgen wanneer je examen hebt gedaan!
Terug naar boven

Wie we zijn
Programma
Prijzen
Contact
Hotel